Valpar

Uppdaterad :11 juni

  Hem,


Välkomna!

Ni ska vara varmt välkomna till denna hund sida. Här finns det 5 vovvar 4 golden  Saga 12 år, Vexla 4 år och Foxie o Skutt 5mån  Och våran nykomling och av rasen Welsh Corgi Cardigan Yatzy som är 3 mån gammal. Sen även deras matte som älskar att träna o tävla goldisarna i jakt, lydnad , rallylydnad och bruks. Framöver även vallning. Vi har även en liten uppfödning på golden. Blir inte många kullar, utan jag tar bara kullar när jag känner att det ger något för rasen och det som jag siktar på med min uppfödning , mentalt bra, kroppsligt friska, golden som fungerar ute i samhället och arbets glada golden. Jag hoppas att i framtiden få med rasen cardigan i kenneln igenom Yatzy. Om det något ni undrar över så bara fråga på :)  lättast att få tag på mig så maila gyllenemix@gmail.com


Copyright o Webmaster

Catherine Aspdahl

2006-2020
Bilder och filmer finns på instagram sök på gyllenemix. Vi finns även på facebook och youtube.

Mail: gyllenemix@gmail.com

Valpar 

Inga valpar planeras just nu. Ev på Vexla nästa gång men beror på vad det blir i hälsa o mentalitet från den sista kullen. Så tidigast 2022


ALLA VALPAR HAR FLYTTAT!2020 3 feb så föddes det 8 goldenvalpar. 3 hanar och 5 tikar.


Alla är tingade


Namnen på stamtavlorna

Tikarna

Gyllene Mix The Fox In The Forest, Gyllene Mix Star Fluxx, Gyllene Mix Lexis Of Scotland Yard

Gyllene Mix Pax Nova, Gyllene Mix Pixark

Hanarna

Gyllene Mix Lexulous Word Game, Gyllene Mix Villes Värld Tantrix, Gyllene Mix Harry Potter Fenixorden


Tik  :

Vexla, RLD N Andhämtningens Vexla Vinterlilja (goldendata)  regnr SE 20680/2016

Höfter A armbågar ua ögon ua

Mentalbeskriven och Funktionsbeskriven

Lydnad : Uppflyttad från Startklass till klass 1,  182,5p

Bruks spår: Appell spår Godkänd

Rally lydnad: RLD N Nybörjar klass 90p, 99p, 94pHane:

Emser, Gyllene Mix Emser von Eskimo (goldendata) regnr S63463/2009

Höfter B armbågar ua ögon ua

Mentalbeskriven och Funktionsbeskriven

Lydnad: Gamla lydnaden uppflyttad från klass 1 till 2

Användts i praktiskt jakt (änder)


På valparna blir inavelsgraden 1,4% och Preliminärt index ED: 102 HD: 104 STORT TACK Ulrika Edh Fransson för att jag får låna din fina Emser 💗


Vexla

Vexla är världens snällaste! Går o släppa ihop henne med vilken hund som helst. Kallade henne som valp våran lilla virvelvind och det är hon verkligen fotfarande. Liten snabb och smidig som älskar att hoppa. Hade tänkt o inte avla på Vexla från en början. Men fått inse att jag har haft så fel. Hon är verkligen hel go! Vexla har ändrat sig också och nu i höst har det börjat att hända saker. Mer foccusering på mig, med en härlig attityd livet leker lixsom. När hon går fot så går hon som en dressyrhäst. Det har tagit lång tid för mig och Vexla att hitta varandra men nu så. Vexla är även så väldigt lik Troja min stamtik i sättet. Man kan säga att hon är som Troja var fast med mer motor.


Emser

Matte Ulrikas ord om Emser " Emser är en väldigt social och glad hund. Han är väldigt anpassningsbar och är lugn och trygg i alla miljöer. Går ihop med alla hundar. Älskar alla människor och vill gärna hålla i armen eller kläder och bära runt på saker. Är väldigt arbetsvillig och ge sig inte i första taget

Kört apportering och sök och lydnad, kört klass 1. Har varit med på praktisk jakt (apportering änder).
är väldigt rolig hund att jobba med och lugn och trygg inne. Väldigt speciell hund, även kallad kullens clown 🤪"


När jag funderade o skulle sätta Vexla i avel så funderade jag , måste ha ett väldigt starkt kort på en del egenskaper som jag behöver förstärka Vexla i. Och vem är det som jag har valt och jag är väldigt tacksam av att få låna jo Gyllene Mix Emser von Eskimo 😀. Emser som kommer från kull 3. Emser är då helbror till min Twix där även min Sarek är mamma till den kullen. Kull 3 är en väldigt speciell kull. Den arbetsattityden och dom stabila nerverna gör Emser, Twix och hela den kullen väldigt speciell. Som mentalbeskrivaren sa om hela kullen dom har motor i röva 😂 Jag gör inte denna kombination för att få tillbaka varken Twix Sarek eller Troja. Utan varför ska jag släppa en linje på hundar som är lite bättre än genomsnittet på golden. Vexlas morfar var kusin med Troja , Troja är då mormor till Emser. Så jag hoppas att Trojas hela sätt speglar av sig i hela kullen. För Vexla är väldigt lik Troja i sitt sätt. Sen just dom linjerna som ligger bakom Sarek o då även Troja det är många hundar där bakom som jag inte vill ska försvinna. Många av dom gamla linjerna, och dom vill jag bevara. Jag känner min egna uppfödning bäst också i vad dom har och saknar och i hälsa. Emser känner jag så väl! Han verkligen sprudlar av livsglädje en helt underbar snäll hane!


Leverans 30 mars 2020. Valparna säljs till hem som aktiverar sina golden. En av mina bästa valpköpare har aldrig tävlat men bjudit hundarna på ett aktivt älskat liv. Då inte bara skogs promenader utan spår lydnad osv. Alla gillar inte tävla men en golden härifrån är ingen soffhund. Denna kull passar till gröna förare och såklart även dom som har jobbat med hund innan. Valparna härifrån säljs reggade, besiktade, dolda felförsäkrade folksam, avmaskade,Id märkta.

fri prövningsrätt ,vid valet av valpköpare och vi säljer inga valpar innan vi träffats.


Så viktigt att valparna hamnar i rätt hem! Det är mitt viktigaste jobb.


Har 4 krav .

1 Att man kommer på funktionsbeskrivningen. Jag står för mat och själva funktionsbeskrivningen. Bara att dyka upp


2. Jag har tidigare fixat ihop MH. Jag ska försöka göra det igen iallafall BPH men helst mentalbeskrivning. Om mot förmodan jag inte skulle få ihop så vill jag att ni gör antingen BPH eller MH på valpen själva . Jag står för beskrivningen, ni får pengar tillbaka när beskrivningen är gjord.


3. Att ni röntgar höfter och armbågar. Det är något som ni får bekosta själva. Men jag hjälper gärna till och boka tid om ni vill.


4. Någon gång i hundens liv att ni ögonlyser. Det är även där något som ni får bekosta själva.


Varför har jag dessa 4a krav. Dels för att det hjälper mig väldigt mycket i min avel. Dels så hjälper det rasen. Är dom viktigaste delarna som är i en ras och på golden är det apporteringsegenskaperna, mentaliteten och hälsan. Självklart hjälper jag till och boka dom olika aktiviteterna.

Jag kommer annordna valpträffar 5 g inom 1 år ,om ni känner att ni behöver hjälp extra så är ni jätte välkomna hem hit ändå förrutom valp träffarna. Jag behöver uppdateras men är allmänlydnadsinstruktör, B-figge till mentalbeskrivningar, testledare i lydnad inom SBK. Tävlat lydnad sen 2002, tävlar bruks, rally och jakt. Varit på en o annan utställning också.


Som första kontakt vill jag helst få igenom ett mail gyllenemix@gmail.com

Sen om det känns bra så vill jag jätte gärna pratas vid i telefonen. Jag gillar att prata i telefonen, lixsom timmarna går och det är därför jag vill ha mail kontakt först. Nästa steg vill jag jätte gärna att ni kommer på besök. Om dom ev valparna har kommit så vill jag att vi träffas en liten stund innan ni går in till valparna.


Är först vid när valparna är 4v som man är välkommen hit o hälsa på valparna. Tillsammans väljer vi vilken valp det blir. När valparna är 7 v gör jag ett valptest. Om valparna fortfarande stämmer överens med vad jag har sett om dom så blir det den valp som vi bestämde tillsammans.


Valparna växer upp i huset , dom blir barnvana också då vi har 2 små grabbar på 4år och 6 år. Även 2 tonårs killar. Vi bor på en gård utanför Vetlanda i småland. Vi har köttdjur, hästar , åsnor , katter, kaniner och höns. I huset så bor även mina 4 nymfkakaduor och våra fiskar. Tillsammans med min sambo Fredrik som delar samma stora djur intresse så sköter vi om allting.


Jag tar bara kullar när jag tycker det ger något för rasen och när hundarna kommer upp i mina "krav" därför har det inte blivit många. Första kom jan 2007 Nu 13 år senare så är jag bara på kull 5. Därför har det varit tryck på mina valpar sen tidigare.


Funderingar , frågor osv bara att höra av er så ska jag försöka o svara :=D Finns aldrig några dumma frågor .


gyllenemix@gmail.com

Klicka på hundarnas namn så får ni upp goldendata. Tävlingsresultat mm finns på goldendata. Gyllene Mix Scooter och Gyllene Mix Lordi bor i Norge o därför ser man inte all data.

Gyllene Mix på goldendata

Hund:

HD/ ED/ Ögon

MH / FB

Kull 1

f, 2007 0127

mellan

Troja och Kim

A/ua/-

X/X

B/ua/ua

X/X

A/ua/-

     Änglahund

B/ua/ua

X/X      Änglahund

A/ua/-

X/X

A/ua/-

X/X   Änglahund

Hund:


HD/ ED/ Ögon

MH / FB

Kull 2

f 2008

0331

Mellan

Troja och Jack

C/ua/-

(B-C)

X/X

B/1/-

(1-ua)

X/X

A/ua/-

X/X

A/ua/-

X/X

A/ua/-

X/X

A/ua/-

X/X Änglahund

A/ua/ua

X/X

Hund:


HD/ED/

ögon

MH/FB

kull 3

f, 2009

1022

Mellan

Sarek och Raste

A/1/-

(1-ua)

X/X

C/ua/ua

(A-C)

X/X

B/ ua/ua

X/X

B/2/-

(A-B, 2-ua)

X/X

A/ua/-

X/X         Änglahund

A/1/-

(ua-1)

X/X

B/ua/-

X/X

B/ua/ua

(A-B)

X/X         Änglahund

B/ua/-

X/X

C/ua/ua

X/X

Hund:

HD/ED/

ögon

MH/FB

Kull 4

f 2014

0520

Mellan

Twix och Yrax

A/ua

X/X

A/ua


Hund:

HD/ED/ögon

MH/FB

Kull 5 f 2020 02 03

Mellan

Vexla och Emser

SE VCH Gyllene Mix Herkules


Lite efter sin 2 års dag så plockar Herkules hem sitt championat, helt makalöst 3 år är den äldsta kullen i kenneln och redan så finns det 2 champinjoner i kenneln! TACK Harriet för att du kör Guldsorken så bra! Med detta prov så får Herkules också Hp och även Domarnas vandringspris, ett pris till den hund som domarna skulle vilja äga och jaga med. Undrar vem som är mest stolt Harriet eller jag:=D


Protokollet:

Start / Sträcka 1 -Tar snabbt an spåret, klarar utan tvekan

Vinkel 1 -Klarar med ringning.

Sträcka 2 med bloduppehåll -utan tvekan

Vinkel 2 - utan tvekan

Sträcka 3 -utan tvekan

Vinkel 3 med återgång - klarar med ringning

Sträcka 4 -utan tvekan

Vinkel 4 -utan tvekan

Sträcka 5 / Spårslut -utan tvekan

Utmärkt spårningsförmåga, Lämpligt arbetstempo 12 min. Godkänd Skottprövning.

Allmänt omdöme:En hund som spårar mycket målmedvetet. Lättläst när vi är i spåret. Grattis till SVCH.


Du är saknad Haja............


SE VCH, NO VCH, LP 1, LP 2, LP 3

Gyllene Mix Afro-Dite


På 1½ års dagen så fick Agnes sitt viltspårschampionat, därmed har kenneln fått sin första championjon. Tack Ancki för att du visar upp pärlan så bra! Enligt domaren så var Agnes irriterande bra och blev provdagens bästa hund. Är otroligt stolt över er!

Den 14 februari 2010, 3 år gammal så plockar Agnes hem ytterligare ett championat, NORSK VILTSPÅRSCHAMPION. ETT MEGA GRATTIS!!!!!!!!! Ni gör mig så glad!!!!!!!!!!!!!


Protokollet:


Start / Sträcka 1 - Snabb start, koncentrerat

Vinkel 1 - Tar vinkeln direkt

Sträcka 2 med bloduppehåll - Målmedvetet och koncentrerat. Bloduppehåll

Vinkel 2 - Slår en fin ring Sträcka 3 - Är nu mycket koncentrerad och spårar ivrigt vidare

Vinkel 3 med återgång - Löser med en stor fin ring.

Sträcka 4 - Fortsätter målmedvetet och koncentrerat

Vinkel 4 - Löser med stor ring.

Sträcka 5 / Spårslut - Spårar med hög koncentration och finner enkelt viltdel

Självständighet:  Stöd / Hjälp av föraren / Ingripande av domaren: Självständig

Skottprövning: Godkänd / Icke godkänd: Godkänd Lugn

Spårtid: 15 min

Allmänt omdöme: En koncentrerad och spårsäker hund som är tydlig i sin spårmarkering. Gör ett till alla delar förtjänstfullt prov. Trevligt förararbete.